Forside – footer

I dag skal vi sette opp en “footer”. Den tradisjonelle måten å gjøre det på i WordPress er å bruke widgeter. Men stadig flere av de tradisjonelle widgetene blir tilgjengelige som blokker, og kan i prinsipp settes inn hvor som helst.

Vi starter med en “Advanced Columns” blokk denne gangen også, og velger tre like store kolonner med brun bakgrunn.

I venstre kolonne legger jeg til en overskrift og endrer til hvit tekstfarge. Under legger jeg inn en “Siste innlegg” blokk. Her får linkene til de siste innleggene den standardfargen som er satt for linker i selve themet. Det må overstyres, og denne gangen har jeg gjort det ved å bruke en CSS plugin som heter: Blocks CSS.

a {
  color: #FFF;
}
a:hover {
  color: #DDD;
  text-decoration: underline;
}

Koden over limes inn under Custom CSS i høyre sidebar(altså IKKE under Tilpass -> Ekstra CSS denne gangen).

I midterste kolonne legger jeg også til en H3 overskrift, og deretter et Google Kart. Her velger jeg blokka som heter Google Map fra Ultimate Addons for Google(IKKE Google Maps fra Kioken Blocks som ser nesten lik ut.)

I høyre kolonne starter vi også med en overskrift, og deretter en “Icon list” blokk. Det er en blokk som kan brukes på to måter. Du kan enten bruke den til å sette opp punktlister med, med ikoner som punkter. Eller den kan brukes horisontalt med ikoner ved siden av hverandre. Det er det siste vi skal gjøre. Jeg søker opp de ikonene jeg trenger og linker de til sine respektive sider jeg har i sosiale medier.

  1. Ikonene blir da liggende ved siden av hverandre.
  2. Her søker du opp ikonet du vil bruke.
  3. Sørg for at link ikke er deaktivert.
  4. Lim inn link til facebooksiden her.

Under denne blokka legger vi til et søkefelt. Det er også en standardblokk i WordPress nå. Bare søk etter blokka “Søk” og det settes inn en blokk.

Jeg legger inn en “plassholder” tekst og velger knapp med ikon. Her er det flere alternativer, så klikk gjerne på knappene for å finne ut hva du liker best 😉

Da er vi i mål! Her fungerer blokkene fint på både nettbrett og mobil og det er ikke nødvendig å gjøre noen tilpasninger!

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.