Forside – del 2

WordPress først!

Hva jeg mener med det? Jo, jeg mener følgende: Hvis det er mulig å sette opp en layout med standard WordPress funksjoner, så velg det! Årsaken vil du se i videoen over. Denne videoen er litt lang – du er herved advart 😉

Det er selvfølgelig ikke noe galt i å bruke plugins, men det er alltid en viss risiko for konflikter. I dagens video setter jeg opp samme layout på to ulike måter. Den første delen viser hvordan du kan sette opp denne seksjonen med standardblokker, og den andre delen viser hvordan du kan bruke Ultimate Addons for Gutenberg til å sette opp en side som i prinsipp er 99% identisk.

Den første delen krever en liten kodesnutt for å unngå at innholdet flyter ut til sidene. Men, det kreves kun to linjer og de skal du få med en gang slik at du bare kan lime de inn på egen side under Tilpass -> Ekstra CSS:

.begrense-bredde {max-width: 1140px;margin: 0 auto;}

For å bruke denne må du legge inn “begrense-bredde” som CSS klasse på gruppe blokka:

Slik vil det se ut om du har EditorsKit installert. Har du ikke det så skriver du bare inn begrense-bredde og oppdaterer siden.

Velger du å bruke “Sections” og “Advanced Columns” fra Ultimate Addons for Gutenberg, så får du flere muligheter til å legge inn marginer og padding. Du kan også legge inn bakgrunnsfarge eller bakgrunnsbilder på hver enkelt kolonne. Dette er funksjoner som ikke er inkludert på standardblokkene.

I noen tilfeller er vi helt avhengige av plugins for å få ønsket resultat. Men ofte kommer vi veldig langt uten. Det gjelder bare å bli kjent med de funksjonene som faktisk finnes i WordPress. Hvis du ikke tar deg tid til å tilegne deg den kunnskapen, så vet du faktisk ikke når du bør bruke plugins og når det er helt unødvendig.

Alt for ofte ser jeg at det installeres plugins helt ukritisk, og mange vet ikke engang hva de har installert eller hvorfor. Det hender til og med at jeg får skylda 🙂 “Ja, men du har jo anbefalt den?” Det at jeg forteller om ulike plugins som finnes og viser hvordan de kan brukes, så betyr ikke det at jeg anbefaler alle WordPress brukere å installere ALLE plugins jeg nevner. Du må tenke litt sjøl også 🙂

Derfor sier jeg: Lær WordPress først, og sett deg så inn i hva hver enkelt plugin faktisk gjør. Da er sjansen så mye større for å holde nettsiden frisk og rask i lang tid framover!

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.