Alt på nett skal jo være så lett!

Noe av det beste som finnes, er å få det til! Det spiller ingen rolle om det er noe vi får til privat, i familien eller i bedriften vår. Å få det til, å få til noe, gir mestring og mestring er god-følelse.

Så vi søker etter å få det til. Og siden vi er så heldige å leve i denne digitale verden, så ligger alt til rette for at vi alle kan få det til. Ikke personlig eller med familien nødvendigvis, men med bedriften på nett. Og merk deg ordet “bedriften”.

Å ha en nettside kan bety alt fra å ha et “visittkort” på nett – en statisk side som viser navn, adresse og kontakt info – til en stor platform av nettkurs, medlemsportal, nettbutikk og online booking av avtaler.

En nettside kan være en blogg, der du kan dele tanker og ideer. Et sted å få utløp for skrivelyst eller kreativiteten. Eller det kan være hele fundamentet for din bedrift.

Når nettsiden din går fra å være et “visittkort” eller en ren blogg til å inkludere netthandel, om det er fysiske produkter eller nettbaserte kurs, så er det en bedrift.

Hva vil det si å ha en bedrift?

Det betyr en hel masse, inkludert å forholde til deg norske lover og regler rundt det å drive en bedrift. Det handler om regnskap, mva, skatt og utgifter for å drive bedriften. Når du selger noe på nett, så er det like seriøst som om du selger produktene dine i en fysisk butikk i en by. Eller tar imot kunder på kontoret ditt. Og akkurat som du må betale husleie, strøm, møbler og forsikring, så vil du måtte ha utgifter til din digitale bedrift. Webhotel, domene, utvidelser som støtter salg på nett osv. Og i begge tilfeller må du faktisk forholde deg til norske lover og regler.

Hvorfor er det slik at det som skjer på nett skal være så lett og ikke like seriøst som det å drive en fysisk butikk?

“Det er i onlineverden pengene ligger”

Lytt til podcast episoden under.

Akkurat som når du tenker du vil begynne å trene, så er første steg å komme i gang. Men den gode formen kommer ikke etter første forsøk…. God form og mestring i det å trene får du først når du prøver igjen og igjen. Når du kommer deg ut uansett vær og vind. Når du velger å lære.

Å få det til gir mestring. Og du kan få det til, på nett! Akkurat like bra som andre. Det handler ikke om hva du kan fra før om det å drive en bedrift eller ha en nettside. Det handler om hva du vil, at du vet hvorfor du vil dette og er villig til å legge sten for sten.

Om du vil ha hjelp til å komme i gang så start med å sette opp ny nettside på 7 dager.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.