Når alt bare blir kaos…

Det skulle jo være enkelt, men det er jo bare kaos!

De sa det burde være oppe og gå på kort tid. Og jeg VET nå at jeg MÅ komme i gang med siden! Men jeg SKJØNNER IKKE DETTE!!!

 

Alt du kan ER enkelt. Det er enkelt å sykle, for det lærte du som barn. Det er enkelt å lage en pizza. Det er til og med enkelt å booke flybilletter og overnattinger på nett, når du først har gjort det én gang (med mindre siden du forsøker å booke fra helt har glemt begrepet “brukervennlighet”..;) )
Og det er faktisk enkelt å sette opp en webside… Hvis bare;

1. Du er krystallklar på hva du faktisk vil ha

Ingen vingling om du skal eller ikke skal ha et onlinekurs. Ingen usikkerhet på hvor mange og hvilke sider du skal ha (om meg, tjenester, kontakt info etc). Du VET hva du vil ha. Du har sett det for deg. Det er krystallklart hva slags side du skal ha – hvordan den skal se ut og hva den skal inneholde.

Du tror du vet.. eller…jo kanskje…

Det virket jo så greit. Du skulle ha en webside. Hvor vanskelig kan det være liksom. Domenet er greit. Men så var det dette med selve siden. Den skal handle om deg og det du tilbyr men du vet allikevel ikke helt. For du driver med så mye. Og så ser du hva alle andre gjør. De er så flinke alle sammen! Lekre sider. Skryt på diverse grupper om alle de har fått på disse listene sine. Masse råd om diverse systemer man bare MÅ ha for å lykkes. Men hva med deg? Det som begynte så enkelt er nå bare kaos!

Rydd unna “gode råd” og alle andres business!

Jepp! Jeg er 100% for å la oss inspirere (det er essensielt, på mange måter. For gjennom inspirasjon kan vi finne vår egen unikhet). Men ikke se deg blind på andres suksess. Det du mest sannsynlig ser, og leser, er det som postes på Facebook eller på en annen salgsside. Flott. Og hurra for deres suksess men ikke fall for fristelsen å gi opp før du i det hele tatt har begynt. Eller tro at for selv å lykkes må du gjøre nøyaktig de samme som det de har gjort.

Å jobbe 100% med egen onlinebusiness uten å ha små barn som krever, er noe helt (!) annet enn å være i startgropen og prøve å komme i gang samtidig som du har en halvt- eller deltidsstilling og unger hjemme.
Har du flere års erfaring fra denne bransjen så er det noe helt annet enn å entre den nå, for første gang. Alt har en start! Din start er din. Din business er din – i det minste gjør den til din. La deg inspirere men ikke tro at du må kopiere.

webtre

Hva vil du ha – helt konkret

Akkurat nå. Med de ressursene du har til rådighet, og da tenker jeg mer på tiden enn pengene (!). Hva vil du, helt konkret, oppnå de neste 12 månedene, med websiden din? Spesifiser. Konkretiser. Dobbeltsjekk med deg selv i forhold til egen tid og kapasitet om det faktisk er det du vil (og dermed er villig til å prioritere). Og så GÅ FOR DET!

2. Du tar de riktige stegene i riktig rekkefølge

1. Kjøp domene
2. Vit nøyaktig hva slags side du skal ha, både nå og i nær fremtid for å velge en hosting leverandør (der du har websiden) som vil kunne levere den kapasiteten du trenger på din webside.
3. Bestill webhotel hos den leverandøren du fant som best, i pkt 2.
4. Skaff deg en god oversikt over hva du trenger og hvordan du ønsker å få det til! – ps; last ned Sjekklisten som en god guide i den prosessen.
5. Produser tekster og book tid med en fotograf som du vet vil formidle bildene dine i tråd med det du har spesifisert i pkt. 2.
6. Lever denne spesifikasjonen + bilder + tekster til en webdesigner som du vet vil klare å skape tankene dine om til nøyaktig den websiden du ønsker deg. Eller…
7. Lag din egen, helt unike webside, selv. For det klarer du, om du vil OG har satt av tid til det.

Ja du KAN!

DU kan selv klare å sette opp din egen webside. Og når den først er oppe så kan du bygge den ut med kurssider, nettbutikk etc, men det tar vi etterhvert;) Begynn med siden din først. Begynn med fundamentet. (Som å lage sukkerbrødet før du bestemmer fyllet og til slutt legger på marsipanlokket). For når du først har det klart så slipper du kaos over alle muligheter og kan konsentrere deg om neste steg (være seg listebygging, onlinekurs, shop, medlemsside eller salg av fysiske kurs og foredrag).

Før alt bare blir kaos…

  • Stopp opp.
  • Gå tilbake til start.
  • Bli krystallklar på hva du faktisk vil.
  • Ha en plan.
  • Og kjør i gang!

PS; Vil du ha en proff webside i WordPress – Ta i bruk Sjekklisten. Last ned GRATIS. Gi deg selv oversikten over hva du faktisk vil og hvordan så du kommer i mål, UTEN kaos.

 

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.