Hvordan sette opp den viktigste siden?

Foruten selve forsiden, hva tror du er den viktigste siden på nettsiden din?

Som bedriftseier av en nettside, hvilken del av siden er du mest opptatt av?

Jeg gjetter at det er forsiden din, blog artikler (om du blogger) og optin siden (om du driver med listebygging) og selvsagt salgssiden(e) din. For det er det du har lært, ikke sant, at det er viktig å drive listebygging (og derfor er optinsiden din selvsagt vesentlig), og blog artikler er en smart måte å få trafikk til siden din. Har du i tillegg noe du aktiv skal selge, så er salgssiden også kritisk. Eller?

Jeg kom nylig over en artikkel som gav et litt annet bilde.

Visste du at den siden flest klikker seg inn på, med unntak av forsiden din, er Om meg siden?

Jeg visste ikke det. Det hører derfor med til denne historien at jeg kjapt tok en titt på min egen Om meg side, og så at den trengte en liten oppjustering. Som sagt, så gjort. Men hvorfor er denne siden så viktig?

En kjapp titt i Google Analytics viste at statistikken ikke helt stemte hverken for WP Skolen eller for min personlige nettside, men det forandrer ikke på verdien av Om meg siden. Spesielt vil jeg tro det er relevant for deg som driver i bransjer som har gjøre med andres økonomi, veiledning og rådgivning og andre former for tjenester der kunden trenger å føle seg trygg før hun eller han tar kontakt.

“Alle” kan si de er coach feks. Eller yogainstruktør. Men hvem er du? Hva er din historie?

8 punkter til Om Meg siden

  1. En setning, et slagord en paragraf. Noe som kort forteller om din unikhet – eller verdi.
  2. Historien om bedriften eller om bakgrunnen for at du er den du er, med den tjenesten du leverer.
  3. Din og bedriftens unikhet. Hvorfor skal jeg velge deg? Hvorfor skal jeg vurdere å kjøpe av deg eller kontakte deg?
  4. Verdier og Visjon. Hva står du og bedriften din for av verdier og hva er visjonen din?
  5. Visuell presentasjon. Video eller bilde (ja, vi vil se hvem som skjuler seg bak det fine domenet og bedriftsnavnet ditt)
  6. En CTA – altså noe som får leseren til å utføre en handling. Feks din beste optin.
  7. Referanser
  8. Kontakt informasjon

Kreativitet er lov

Du trenger selvsagt ikke fylle ut ovennevnte i nøyaktig samme rekkefølge, eller som en gammeldags CV. Tvert i mot. Det er lov å være kreativ. Poenget er å gjøre Om Meg siden litt mer spennende og av VERDI for leseren enn ett par avsnitt om utdannelsen din… Vi vil gjerne vite litt mer. Bli bitte litt kjent med deg, uten at du trenger å bli privat.

Har du en Om Meg side som er litt annerledes, eller som har gitt deg positiv oppmerksomhet? Del gjerne linken til siden i kommentarfeltet til inspirasjon for andre.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.