Hvordan bruke tastatursnarveier i WordPress?

Vi har vært innom samme tema tidligere, men mange har ikke fått med seg at disse snarveiene også fungerer med blokkredigering.

Overskrifter

Når man skriver en artikkel i WordPress, så bruker man vanligvis “Enter” tasten til å komme seg videre til neste avsnitt. Hvis du skal sette inn en overskrift, så er det helt unødvendig å klikke på + tegnet først, og deretter søke opp blokka for overskrifter. Skal du sette inn en H2 overskrift, så skriver du bare inn to hashtagger, etterfulgt av et opphold, og blokka konverteres til en overskriftsblokk.

Overskrifter

Punktlister

Samme prinsipp her, klikk “Enter” for å avslutte et avsnitt og start så en punktliste ved å taste inn en * + et trykk på ordskiller, og du har en punktliste. Eller skriv inn 1. + et trykk på ordskiller og du starter en ordnet punktliste.

Punktlister

Skillestrek

Avslutt forrige avsnitt, og skriv så inn 3 bindestreker — og du har en skillelinje(fungerer ikke midt i et avsnitt som du ser ;-))

Skillelinjer

Og igjen….

Bruk / for å søke i blokker

Bruk / for å søke i blokker. Søker du f.eks etter bilde, så vil du få opp (nesten) alle blokker som har med bilder å gjøre. (En del plugins er fortsatt ikke oversatt til norsk.)

Andre tastatursnarveier

Alle andre tastatursnarveier finner du her.

Klikk de tre prikkene øverst i høyre hjørne og du vil få opp andre tastatursnarveier som kan brukes med blokkredigering.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.