Hvordan bruke DropIt for å finne bilder?

Ikke hørt om DropIt? Det er en plugin som lar deg søke etter bilder via Unsplash.com. Rett fra blokkredigering i WordPress. Drop It er en gratis plugin du kan søke opp ved å gå inn på Utvidelser -> Legg til ny. Søk etter DropIt i ett ord, så finner du den på første forsøk.

Når du har installert den, så ser du dråpe ikonene øverst i høyre hjørne:

Her er ikonene fra Drop It

Ikonet til venstre gir deg mulighet til å søke etter bilder via Unsplash.com. Klikk på ikonet og du vil se søkebaren øverst med bilder under:

  1. Søk etter emne her, f.eks “laptop”, “toscana” eller hva du måtte være ute etter.
  2. Dette alternativet vil sørge for at bildet legges til som fremhevet bilde på siden/innlegget ditt, og det vil i tillegg legges til i mediabiblioteket slik at du kan hente det opp senere.
  3. Klikker du her vil bildet settes inn på siden/innlegget ditt, i tillegg til at det vil lastes opp til mediabiblioteket ditt.
  4. Klikker du her så vi bildet settes inn via url til unsplash.com. Bruker du dette alternativet så vil bildet IKKE lastes opp til mediabiblioteket ditt, men vises via url til unsplash.com. I praksis betyr dette at bildet vil vises på din side, så lenge url/link til unsplash.com ikke endres. Hvis bildet fjernes av fotografen, eller om bildet endrer url, så vil det ikke lenger vises hos deg. Bruk alternativ 3 dersom du vil være sikker på å ha full kontroll over bildet selv.
Søk etter bilder
Søk etter bilder

Ikonet til høyre vil gi deg tilgang til bilder fra giphy.com. For de fleste vil dette kanskje ikke være så aktuelt, men skulle du ønske deg en dansende teletubby, så er muligheten der.

Et lite bonustips vedr. GIF filer(animerte filer).

Jeg skjønte ikke hvorfor GIF filer jeg lastet opp ikke viste animasjonene jeg hadde lagt inn. Men jeg fant etterhvert ut at GIF filer må vises i full størrelse etter at blokkredigering ble standard. Jeg hadde valgt stor størrelse og ikke full størrelse på mine filer.

Å endre fra Stor til Full størrelse løser det problemet:

Ikke stor, men full…

Full størrelse fungerer fint med GIF
Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.