Overstyr hvilket bilde som deles på Facebook

Du kan faktisk få Facebook til å vise akkurat det bildet du ønsker når du deler en link fra websiden din.

Hvordan?

Med en plugin du kanskje allerede har installert….

Yoast SEO

Det er en av de mest populære SEO plugins som finnes for WordPress. Den lar deg bestemme SEO tittel og en meta beskrivelse for sider og innlegg på websiden din. Men den kan gjøre mer enn det.

Hvis du ikke har installert denne utvidelsen, så gjør det først. Du kan søke den opp via Utvidelser -> Legg til ny fra kontrollpanelet i WordPress. Når det er gjort, vil du se en “boks” som denne under innleggene dine:

Yoast SEO innstillinger

Dette er fra forrige innlegg her på WP Skolen, om WordPress Sikkerhet. Det som er viktig å fylle ut her er SEO-tittel og Meta-beskrivelse. Her skal søkeordene du ønsker å oppnå god ranking hos Google med, være med.

MEN, Facebook og Google er to helt forskjellige ting!

Facebook er også en søkemotor, men det fungerer helt annerledes enn Google. På Facebook er det om å gjøre å stikke seg ut fra mengden, og fange folks oppmerksomhet. Helst gjøre dem så nyskjerrige at de MÅ klikke på linken for å finne ut hva dette handler om.

Du har helt sikkert sett overskrifter som sier…..Du vil ikke tro hva som skjedde etter dette? Gjerne i kombinasjon av et bilde som også gjør at du stopper opp.

Så hvordan forteller vi Facebook at vi vil ha en annen tittel og et annet bilde der?

Veldig enkelt! Du klikker på ikonet jeg har merket med gult her:

Innstillinger for Facebook - Yoast SEO

Her har jeg satt inn en helt annen tittel, uten å tenke på søkeord og Google ranking. Det eneste jeg prøver å oppnå her, er å få oppmerksomhet. Jeg bryr meg ikke om søkeord og ranking her.

Så her er tittelen: Ikke gå i samme fella som jeg gjorde!

Er det noe folk liker så er det å lese om andres tabber og feiltrinn.

Så bruk det for alt det er verdt på Facebook! Som du ser så kan du også velge en annen beskrivelse, og du kan også velge et helt annet bilde enn det du har valgt som fremhevet bilde for blogg innlegget ditt.

Fremhevet bilde er normalen, men det er veldig greit å ha mulighet til å overstyre det

Når du skriver et innlegg på WordPress siden din, så har du et felt for “fremhevet bilde” hvor du kan legge inn et bilde. Men fremhevet bilde funksjonen er kanskje først og fremst et design element.

Her på WP Skolen har jeg valgt en “look” hvor bildet vises øverst i oversikten over blogginnlegg. Dette bildet har en størrelse på 710 x 280 px. Hvis ikke jeg hadde overstyrt det bildet, ville bildet blitt kuttet på sidene når jeg deler linker på facebook.

Så i stedet for denne varianten:

10 tips for bedre WordPress sikkerhet!

Så ville du ha sett denne versjonen i stedet:

Croppet versjon av facebookbildet

Det ser jo ikke akkurat bra ut. Så jeg lager en annen variant for deling på facebook.

Den ideelle størrelsen på facebook er 1200 x 630 px

Hvis du bruker www.canva.com eller www.picmonkey.com til å lage collager og redigere bilder, så kan du lett velge en størrelse som passer.

Bruker du ett bilde rett fra kamera eller mobiltelefon, så velg ett i breddeformat. Det fungerer som regel greit uten redigering(men husk å nedskalere bildet til webformat om du ikke har en plugin som gjør det automatisk for deg).

Du husker kanskje eksempelet med eiffeltårnet i innlegget om hvordan du velger bannerbilder til websiden 🙂 Samme prinsipp gjelder her!

Kan man vise et fast bilde for innlegg uten bilder?

Ja, det kan man.

For å legge inn det, klikker du på SEO -> Sosiale medier. Men prøv å legge inn unike titler og beskrivelser så sant det er mulig.

Bilde for deling der det ikke er valgt et fremhevet bilde

Bruk Facebook’s debugger tool for å oppdatere linken du skal dele

Hvis du akkurat har skrevet et innlegg og skal dele det på facebook, så vil ikke facebook sin indeks være oppdatert enda.

Da bruker du oppskriften i dette innlegget, for å få opp riktig beskrivelse og bilde: Slik bruker du Facebook’s debugger tool

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.