SEO vennlige linker – Bruk permalenkene fornuftig

SEO vennlige linker – Bruk permalenkene fornuftig

Er permalenker et fremmedord?

Det er ikke så vanskelig, det er rett og slett det du ser i adressebaren i nettleseren din.

Standard permalenke
Dette er en standard permalenke i WordPress

WordPress gir deg flere valgmuligheter når det gjelder permalenker. Og selv om denne typen permalenker kalles «Standard» i WordPress, så er det ikke lenger det som brukes i standardinnstillingene når du oppretter en nettside med WordPress. Heldigvis!

Men jeg ser stadig bloggere som fortsatt bruker denne innstillingen, så gjelder det deg, så er det veldig enkelt å fikse!

Søkemotorer vil ha lesbar tekst

En link som den over forteller ikke søkemotorer noen ting om hva innlegget mitt handler om. Nettopp derfor er det en fordel å endre til «Innleggsnavn»:

Permalink innstillingr
  1. Velg «Innstillinger»
  2. Deretter «Permalenker»
  3. Og så «Innleggsnavn».

Det som skjer da er at tittelen jeg har valgt på selve innlegget, gjøres om til en permalenk som er lesbar for søkemotorer. I dette tilfellet blir permalenken: skjaringrud.com/hvordan-lage-en-blogg-og-hvorfor-du-bor-blogge/.

Du kan selvfølgelig inkludere dato, måned og årstall også, hvis det faktisk er viktig for deg og leserene dine. Men jo renere url’er, jo bedre.

Sjekk hva folk søker etter på Google

Før jeg skrev dette innlegget, så sjekket jeg hvor mange som faktisk søker etter «Hvordan lage en blogg» via Google Adwords kontoen min. Der ser jeg at det er mellom 100 og 1000 søk pr mnd etter akkurat denne søkefrasen. Hvis denne bloggen ender opp på første plass på Google, så vil jeg med andre ord tiltrekke meg en del besøkende hver eneste måned.

LES OGSÅ: SøkemotoroptimaliseringBli synlig hos Google

Selve tittelen min er lengre enn selve søkefrasen, så jeg velger å kutte ned permalenken, slik at den inneholder kun den søkefrasen jeg er ute etter å ranke for: Hvordan lage en blogg.

Om det er så viktig….nei, egentlig ikke 🙂 Men jeg vil gjerne gjøre det lett for folk å huske også. Jo flere ord, jo vanskeligere å huske.

Som jeg har sagt før: Søkemotoroptimalisering og brukervennlighet går gjerne hånd i hånd

Har du lyst til å lag din egen blogg?

Sjekk ut vårt gratis WordPress kurs: WP Intro!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart