
Jeg er litt usikker på om blokk mønster er et godt ord. Jeg ville kanskje heller kalt det for en mal, men det kan forveksles med sidemaler, som er noe annet. Noen plugins kaller det «layouts», andre kaller det «elements».
Det er enklere å forklare med bilder. Hver seksjon vi har satt opp i denne julekalenderen kan lagres som et «blokk mønster». Det er det WordPress har valgt å kalle det.



Det finnes noen innebygde blokk mønstre i WordPress, men man får mest nytte av mønstre om man kan lagre sine egne. Og det kan du, om du installerer Justin Tadlock sin «Block Pattern» plugin.
Når du har installert den, vil du få opp alternativet «Add to Block Patterns»:

Gi ditt blokk mønster et passende navn, og det er klart til bruk. Pass på at du ikke står inni en blokk når du forsøker å legge til et mønster, da vil du ikke få opp oversikten.

For å legge til mønstre på nye sider klikker du bare på pluss tegnet øverst på siden, og du vil få opp en forhåndsvisning av mønstrene dine:
Hvorfor ikke bruke valget for gjenbrukbare blokker i stedet for blokk mønster?
Tja, godt spørsmål. Slik det er nå, så er mønstre forbeholdt seksjoner som går i full bredde. Ikke nødvendigvis i full bredde fra forsiden, men i full bredde i editor feltet.
I praksis betyr det at jeg ikke kunne lagret kun innholdet inni en kolonne som et blokk mønster. Men hele kolonneblokka kan lagres som et mønster.
Gir det mening? Jeg håper det.
Forhåndsvisningen er i alle fall mye bedre på mønstre enn på gjenbrukbare blokker.
Har du kjøpt 7-dagers kurset vårt?
Da er i såfall «Block Patterns» et praktisk tilskudd i din plugin famile 🙂
Alle malene som følger med i det kurset kan importeres som «blokk mønstre», og du har dine favoritter lett tilgjengelig til enhver tid.
Ikke kjøpt det enda?

Legg igjen en kommentar